script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.2.6/jquery.js' type='text/javascript'/>

Hayirli Cumalar



RAMAZAN AYININ SON CUMA GÜNÜ KILINACAK NAMAZ
Bir müjde beşaret vardır namazlarını geçirenlere kazası için kese yoldan Cenâb-ı Hakk’ın affı mağfiretini izin verirse inşaallah yazalım.
مَنْ صَلّٰى ف۪ي آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ رَمَضَانِ الْخَمْسِ الصَّلَوَاتِ مَفْرُوضَةٍ فِي الْيَوْمِ وَاللَّيْلَت۪ى قَضَتْ عَنْهُ مَا أَخَلَّ بِه۪ مِنْ صَلَاةِ سَنَتِه۪
“Her kim Ramazan ayının son Cuma günü Cuma namazından sonra bir günlük farz kaza borcunubir de salâtı vitir ile bu şekilde sabahtan başlayıp yatsı vitire kadar bir günlük geçirmiş kaza namazını kılar ise inşaallahu Teâlâ o kimsenin bu mübarek ay Cuma hürmeti için bir senelik kaza namazları ödenmiş olur.” Cenâb-ı Hak günahlarını af edip sevaba tebdil eder. İnşaallahu Teâlâ.
Buna tereddüt yapıp bu böyle olur mu demeyiniz. İtiraza kalkmayınız Allah’ın ihsanının lütfunun kereminin affı mağfiretinin gayet geniş çok olduğunu düşünelim. Düşünelim ki buna delil yine mübarek Ramazanın yirmi yedinci gece leyley-i kadir (kadir gecesini) rızalı, ihlâslı hakkı ile ibadetle namaz, zikir, bütün Müslümanlara dua ile ihya edilmesi bin aydan hayırlı olacağına bin ay yani, seksen üç sene dört aydan daha hayırlı olacağına Kadir Suresinde ayeti kerimesinde haber veriyor. İtiraza mecal yoktur. Allah’ın kulları üzerine ihsan kapısını, rahmet kapısını kapatanlardan olmayın.

Alinti
Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

1 9